+36 52 512 900 / 62177 | info@dupress.hu | 4032 Debrecen, Egyetem tér 1., Főépület, alagsor A8-as szoba

A Debreceni Egyetem tudományos és oktatási súlya megkívánja, hogy jelentős és tekintélyes saját kiadót üzemeltessen, amely mind hazai, mind nemzetközi téren megfelelően tudja reprezentálni teljesítményét. Kiadói palettáján ezért kiemelt helyen az egyetemhez köthető kutatási eredmények szakmai nyilvánosságát megteremtő szakirodalmi monográfiák, forráskiadványok, illetve lektorált tudományos folyóiratok szerepelnek, de szerzőink között a különböző szakterületek több nemzetközi hírnévnek örvendő képviselője is jelen van.

A Debreceni Egyetemi Kiadó (Debrecen University Press – DUPress) a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének tagja, az OTKA által elismert szakmai színvonallal rendelkezik.

A DUPress a Debreceni Egyetem Kiadói Szabályzata alapján működik, tanácsadó és döntéshozó testülete az Egyetemi Könyvtári és Kiadói Bizottsága.

1995 óta vagyunk jelen a magyar könyvpiacon, jelenlegi névvel 2007. január elsején kezdtük meg munkánkat, elődünk a Kossuth Egyetemi Kiadó. Jelenleg a Debreceni Egyetem 14 karának lektorált jegyzet-, e-jegyzet, szakkönyvkiadása és széleskörű terjesztése; valamint tudományos, open access folyóirat kiadáshoz portál felület és online szerkesztői-szolgáltatási platform biztosítása adja kiadónk fő profilját.

Felelősek vagyunk a hallgatóknak nyújtott jegyzetek minőségéért, oktatóink és kutatóink munkájának széleskörű népszerűsítéséért. Kiadónk csak kettős szakmai lektoráláson átesett könyveket jelentet meg.

Célunk, hogy egyetemünk oktatói, kutatói és hallgatói számára színvonalas publikálási lehetőséget biztosítsunk, valamint széles körűen és korszerűen népszerűsítsük az egyetem tudományos eredményeit és tevékenységét.

Célunk, hogy a minőség megőrzésével, értékes tudományos és korrekt üzleti kapcsolatainkat továbbfejlesztve, folyamatosan növekvő tudományos, gazdasági és társadalmi értéket teremtve, a könyv- és folyóirat-kiadást magas színvonalra fejlesszük.

A korábbi és jelenleg futó pályázati fejlesztések jelentősen hozzájárultakat a kiadói tevékenység technikai hátterének megteremtéséhez, melyek a kiadványaink minőségében tükröződnek.

 

Adatkezelési tájékoztató

 

 DEENK   iDEa   DEA   Debreceni Egyetem   NEPTUN   open-access.hu   Metisz